Nie, nemôže. My sme našmu najprv davali kapustove listy a tak, ale nakoniec som sa dočítala že je to jedovate...
Kniha návštev
Vaše príspevky
Re:Moze salat ladovy
Lívia | 15.05.2018
šalát umytý a vysušený, ale len po troche. Kapustu radšej nie
pomoc
veronika | 03.12.2015
Dobry den. Mam 6 mesacneho zakrsleho kralika. Nedavno mi ho daroval pan. No nemozem si ho nehat lebo moja mladsej sestre sa zislia silna alergia. Prosim poradte kam s nim alebo ak ma niekdo zaujem??
zajko v zime
Katrina | 21.11.2015
Chcela by som sa spytať či može byt zajko v zime vo vybehu
ZAJACA si NEKUPUJTE !!!!!! OLUTUJETE !!
marian | 27.09.2015
POZOR !!!! ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO OLUTUJETE !!!!!!
- sprvu vyzerá krásne,čím vás iba klame, narastie totiž cca.5 násobne !! a už nebude viac chutnučký.
- Klietka musí byť veľká, a teda zaberie veľa priestoru !
A aj v klietke ktorá vyzerá veľká, keď vyrastie bude môcť už len ležať a nie behať.Teda bude trpeť.
- deti vám budú sľúbiť, že keď im ho kúpite, budú už poslúchať.
Moja skúsenosť : budú ešte horšie ! Zajac bude na prvom mieste a nič iné ich nebude zaujímať. ( toto platí asi aj na iné zvieratá )
- pozor, všade a všetci vás budú klamať že zajac nie je nočný živočích ale denný, a teda že sa vyspíte. Toto je klamstvo !!!!!! Zajac vstáva skoro ráno, v rôznych časoch, už od cca. 4:30. !! A je ho potom počuť !! To isté večer, vyžaduje si pozornosť vás alebo detí. V detskej izbe nemôže byť lebo deti kvôli jeho zvukom nezaspia. A nemyslite si že ho s klietkou niekam odložíte aby ste ho nepočuli, to vám deti nedovolia a aj keby : moja skúsenosť : zajac začne hrať na klietke !!! – do zubov chytí drôt klietky , potiahne a pustí. Ako na gitare(pokazenej a rozladenej). Je to strašný a silný zvuk ktorý je počuť všade a zobudí každého, garantujem !!!!!!
- Čo urobíte s jeho veľkou klietkou keď pôjdete na dovolenku ?
Musíte ju prenášať po rodine. Zakrátko ho však už rodina nebude chcieť !!!!!-na toto pozor !! ( lebo je sním dosť starosti, treba ho vypúšťať von, a narobí im bordel)
A keď ho niekam s klietkou budete brať so sebou, máte plný kufor len veľkej klietky !!!
- budete mať bordel – seno, chlpy atď – po celom dome/byte !!!!
Nedá sa tomu zabrániť, seno z klietky vypadáva, a roznáša sa na vašich a detských nohách. Roznáša sa tiež prenášaním zajaca a hraním sa s ním. Seno máte všade !
- Zajaca musíte na pár hodín vypustiť z klietky. Prečo? – okrem iného lebo je mu predsa malá a by trpel. A tým sa opäť aj roznáša seno všade. A zabudnite že deti to upracú. Resp.kým to urobia, urobíte to vy. A myslite na jedno – kto ho bude strážiť ??? (aby napr.neobhryzol nábytok a koberce, alebo neprehryzol elektrický kábel, atď...)
- Zaujimavosť – zajac vám zvýši spotrebu energie, lebo ho deti večer nebudú chcieť nechávať v izbičke v tme. Takže v nej svietite celé zimné večery.
Alebo si ho zoberiete k sebe ? - napr. do obývačky - a budete mať v nej všade seno !! a takto ho budete stále s klietkou prenášať hore dolu, až vás to prestane baviť.
- a niekoho z rodiny bude stáť zajac veĺa peńazí : klietka, stále žrádlo, návštevy veterinára .......
- a toto všetko bude trvať veľa rokov, keďže zajac žije dlho !!!!!!!!!!!!!!!
- ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO OLUTUJETE !!!!!!
Re:ZAJACA si NEKUPUJTE !!!!!! OLUTUJETE !!
admin | 25.10.2015
viete, kazdy podla seba usudi... kazde zviera v dome ma svoje vyhody aj nevyhody, ja som sa zase opacne stretla s tym castejsie ze uz dospely ludia u mna kupovali kralickov a nie pre deti. a to ze zajo budi 4:30 rano, s tym som sa u nas doma nestretla
Andrea | 14.12.2015
Ja mám zajka už 4 roky a nedala by som ho za nič na svete. Je to náš maznáčik...a starám sa o neho ja, vedela som, že deti to robiť nebudú. Treba si zrátať všetky pre a proti, ale skôr, ako si ho kúpite domov. Takže toľko.
tama | 27.12.2016
Ja mám zajka kúpeného a není 5 násobne väčší ale je menší ako by mal byť normálny trpasličí králik. No ale zuby mu rastú zle preto lebo jedny mu idú dopredu a druhé dozadu. Potom má ešte malý žalúdok
a preto není taký veľký ako by mal byť. Ale mne to nevadí za nič na svete by som ho nevymenila!!!
Lívia | 15.05.2018
každého osobný názor, to čo píšete platí aj na iné domáce zvieratá. Tak isto to môže byť so psikom, škrečkom, mačkou... hocičím. A to že vyrastie :D ako prepáčte ale myslíte, že keď kúpiťe šteniatko, tak to nevyrastie? Všade v literatúre sa dočítate, že zdrovnené králiky majú medzi 1-2kg. Takže veru nezostane na váhe 300g ako si ho prinesiete z obchodu (kde mimochodom predávajú príliš skoro odstavené králičky od mamy, takže sú ešte menšie ako by mali byť). Preto odporúčam kupovať králika od chovateľa aby ste predtým mohli vidieť jeho rodičov. Štandardne väčší nenarastie.
Anka | 10.10.2018
Zodpovedný dospelý človek si najprv naštudujte všetko,čo obnáša starať sa o to ktoré zvieratko a potom si ho zadováži...a tak ho predsa nemôžu takéto veci prekvapiť a ak sa na to necíti,tak ho nekupuje,keď si kupovala ja zajačika,samozrejme som vedela,že to bude predovšetkým moja práca a zodpovednosť navyše,aj keď deti mi naozaj pomáhajú....toto môže napísať len človek,ktorý si ide kúpiť zviera do obchodu ako niekto nakúpi chleba a mlieko a až doma zistí,čo to obnáša